joi, 26 octombrie 2017

Prăjitură cu carob și budincă, vegan, cu puține grăsimi (fără glute, lapte, ouă, soia, fără zahăr adăugat)



         Ingrediente (blat):
        
·       160 g de amestec făină Szafi Free pentru brioșe cu carob ( aici )
·       10 g de îndulcitor de patru ori mai dulce ( aici )
·       16 g de zeamă de lămâie
·       140 g de apă
·       1 g de spray de ulei
·       Putem adăuga 100 g de mere/zucchini răzuit, sau pentru cei care consumă lapte iaurt/sau iaurt de cocos

Ingrediente umplutură:

·       Budincă ( după gust ), eu am folosit budincă cu gust de cremă de brânză
·       Fructe ( opțional ), de exemplu vișine, piersici. Folosim compot sau fructe congelate, strecurate bine. Am folosit afine și nucă de acaju


Mod de preparare:

Preparăm budinca.
Amestecăm ingredientele pentru blat și turnăm aluatul într-o tavă cu dimensiuni medii.
Cu ajutorul unei linguri, picurăm budinca în aluat.
Presărăm petele de budincă, cu semințe sau fructe ( opțional ).
Se coace 18 minute la 180 de grade, într-o tavă de 20x20cm.
Timpul de cocere se poate schimba cu +/- 3-5 minute în funcție de mărimea tavei, de fructe și de cuptor.
Timpul de coacere este mai mică dacă folosim tavă mai mare.


         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu