miercuri, 4 ianuarie 2017

Tort cu mac Szafi Free , vegan , cu puține grăsimi ( fără gluten , lapte , soia , ouă , zahăr adăugat )




          Ingrediente blat :

·       200 g de amestec făină Szafi Free pentru blat alb ( aici )
·       50 g de mac măcinat
·       70 g de eritrit pudră ( aici )
·       1 g de sare himalaya ( aici )
·       1 g de bicarbonat de sodiu ( aici )
·       10 g de coajă de lămâie
·       40 g de zeamă de lămâie
·       180 g de apă călduță


Ingrediente cremă :

·       350 g de lapte de cocos
·       35 g de eritrit ( aici )
·       40 g de praf de budincă cu gust de cremă de brânză
·       2 g de agar-agar ( aici )


Ingrediente strat de fructe :

·       350 g de ceai de fructe de pădure ( roșu )
·       150 g de fructe de pădure congelate
·       50 g de eritrit ( aici )
·       5 g de agar-agar ( aici )


Mod de preparare cremă :

Amestecăm praful de budincă cu îndulcitor și agar-agar .
Turnăm peste laptele și le amestecăm .
Îl fierbem puțin pe foc mic și-l răcim .

Mod de preparare blat :

Amestecăm făina , macul , înducitorul , sarea , bicarbonatul de sodiu și coaja de lămâie .
Amestecăm apa cu zeama de lămâie , îl turnăm peste amestecul de făină și le lucrăm împreună .
Turnăm aluatul într-o formă de tort din silicon cu diametrul de 20 cm .

Coacere :

Se coace 25 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și o lăsăm să se răcească .


Mod de preparare strat de fructe :

Amestecăm îndulcitorul cu agar-agar .
Fierbem ceaiul , turnăm 350 g din ea peste îndulcitor și le amestecăm .

Îl fierbem pe foc mic , îl dăm jos de pe foc și adăugăm fructele de pădure congelate .

Asamblare :

Tăiem blatul în două .
Tapetăm o formă de tort cu folie alimentară .
Așezăm o bucată de blat în ea , turnăm peste crema .
Punem tortul în frigider pentru 10-12 minute .
Așezăm peste cealaltă bucată de blat și turnăm peste jeleul de fructe .
Lăsăm în frigider peste noapte .
Tăiem tortul în 12 felii .

Valoarea nutrițională pe felie :


Valoare energetică : 98 kcal
Proteine : 2,5 g
Lipide : 2,2 g                                  
Carbohidrați : 15,5 g

Valoarea nutrițională pe 100 g :


Valoare energetică : 85 kcal
Proteine : 2,2 g
Lipide : 1,9 g
Carbohidrați : 13,4 g




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu