luni, 5 decembrie 2016

Pâine Szafi Free , albă , pufoasă ( fără gluten , lapte , ouă , drojdie , cu puține grăsimi )





Pâine de casă fără gluten , lapte , ouă , drojdie ,
fără grăsimi adăugate , care rămâne pufoasă și după câteva zile !!!

Amestecul de făină , datorită conținutului ridicat de fibre ,
conține carbohidrați cu absorbție lentă !


          Ingrediente ( 455 g de pâine ) :

·       250 g de amestec făină Szafi Free pentru pâine albă , pufoasă
( aici )
·       3 g de sare himalaya ( aici )
·       30 g de zeamă de lămâie sau 20 g de oțet de vin alb de 6 %
·       280 g de apă la temperatura camerei
·       1 + 1 g de ulei de nucă de cocos pentru ungere ( aici ) – opțional


Mod de preparare :

Amestecăm în apă zeama de lămâie și sarea , apoi adăugăm amestecul de făină și frământăm aluatul .
Lăsăm aluatul 10 minute la odihnă , apoi formăm din el pâine pe o suprafață presărată cu făină .
Ungem pâinea cu 1 g de ulei de nucă de cocos .

Se coace 50 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade , apoi o ungem din nou cu ulei și-l coacem încă 15 minute la 200 de grade .

Putem forma și 6 chifle sau cornuri din aluat , dar timpul de coacere va fi aproximativ 40 de minute la 185 de grade .

Lăsăm să se răcească . Pâinea  poate fi feliată și cât este călduță .

Păstrată în pungă , la temperatura camerei , rămâne proaspătă și moale timp de 4 zile .

Poate fi păstrată în frigider timp de o săptămână , dar înainte de servire trebuie încălzită .

Poate fi păstrată și în congelator .








Valoarea nutrițională :
100 g de pâine *
Valoare energetică :
182 kcal
Lipide :
1 g
Carbohidrați :
34 g
Fibre :
7,5 g
Proteine :
5,3 g
Sare :
0,7 g
*uns cu 1+1 g de ulei de nucă de cocos


În caz că vrem să preparăm o pâine mai mare , rețeta pentru 525 g de pâine :

Ingrediente :

·       300 g de amestec făină Szafi Free pentru pâine albă , pufoasă
·       4 g de sare himalaya
·       35 g de zeamă de lămâie sau 25 g de oțet de vin alb de 6 %
·       330 g de apă la temperatura camerei


Mod de preparare : aceeași cu rețeta anterioară
Coacere : se coace 50 de minute la 200 de grade , iar încă 20 de minute la 190 de grade .



Rețetă de pâine cu drojdie :



Ingrediente ( 450 g de pâine ) :

·       250 g de amestec făină Szafi Free pentru pâine albă , pufoasă
·       3 g de sare himalaya
·       20 g de zeamă de lămâie sau oțet de mere sau 20 g de oțet de vin alb de 6 %
·       280 g de apă la temperatura camerei
·       4 g de drojdie pudră

1+1 g  de ulei de nucă pentru ungere
2 g de amestec făină pentru frământare

Mod de preparare :

Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună .
Lăsăm aluatul 10 minute la odihnă  , apoi îl frământăm pe o suprafață presărată cu făină și formăm pâine din el .

Punem pâinea pe o tavă tapetată cu hârtie de copt , o crestăm și o ungem cu ulei de cocos .
O lăsăm la dospit 30 de minute , la temperature camerei .

Coacere :
Se coace 50 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade , apoi o ungem din nou cu ulei și-l coacem încă 15 minute la 200 de grade .


Lăsăm să se răcească .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu