sâmbătă, 23 aprilie 2016

Ciocolată de casă paleo , vegană , fără zahăr




Ingrediente :

·       7-9 lingurițe de înlocuitor de zahăr ( după gust )  ( aici )
·       0,5-0,7 dl de apă
·       35 g de ulei de nucă de cocos VCO ( aici )
·       35 g de ulei de nucă de cocos ( aici )
·       35 g de pudră de cacao ( aici )

Mod de preparare :

Punem apa și înlocuitorul de zahăr într-un vas mai mic  pe foc  și amestecăm până se topește complet îndulcitorul . La siropul obținut , adăugăm cele două tipuri de ulei de nucă de cocos . După ce se topește și uleiul , luăm vasul de pe foc și-l punem pe un vas mai mare , în care am încălzit deja 1 dl de apă ( pentru a face baie de aburi ) . Adăugăm pudra de cacao și amestecăm aproximativ 30 de secunde , apoi îl  luăm de pe foc . Putem să adăugăm fructe uscate sau scorțișoară  . Turnăm ciocolata în forme de silicon și lăsăm să se răcească .




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu