sâmbătă, 19 mai 2018

Croissant cu pizza Szafi Free, vegan, fără gluten, cu conținut redus de fibre (vegan, fără gluten, lapte, soia, cu conținut redus de grăsimi)





         Ingrediente ( 8 su 10 bucăți ):

·       300 g de amestec făină Szafi Free pentru pâine vegan, cu conținut redus de fibre (aici)
·       4 g de sare himalaya (aici)
·       4 g de drojdie praf
·       1 g de bicarbonat de sodiu (aici)
·       20 g de zeamă de lămâie
·       250 g de apă călduță
·       +20 g de făină pentru frământare și întindere aluat
·       2 g de ulei de nucă de cocos pentru ungere (putem să-l amestecăm cu boia)

Ingrediente umplutură:

·       60 g de pastă de tomate
·       10 g de eritrit
·       1 g de sare himalaya
·       3 g de amestec condimente pentru pizza (aici)
·       20 g de amestec făină Szafi Free pentru pâine vegan, cu conținut redus de fibre

Mod de preparare aluat:

Amestecăm ingredientele lichide și cele uscate în boluri separate apoi le lucrăm împreună.
Lăsăm aluatul 20 de minute la odihnă.

Între timp tapetăm o tavă cu hârtie de copt și pregătim uleiul pentru ungere.
Amestecăm ingredientele umpluturii.

Pe o suprafață presărată cu făină, frământăm aluatul și-l întindem într-un cerc cu diametrul de 38 cm.
(Aluatul este puțin lipicios, trebuie să-l presărăm din când în când făină.)

Ungem aluatul cu umplutură, apoi o tăiem în 10 bucăți. (Dacă vrem să obținem croissnte mai mari, tăiem aluatul în 8 bucăți.)

Rulăm din bucăți cornuri, le ungem cu ulei și le lăsăm 15 minute la odihnă.

Coacere:

Le așezăm pe tavă. Se coc 50 de minute la 180 de grade. Cuptorul nu trebuie preîncălzit.

După 25 de minute scoatem tava din cuptor și le ungem din nou cu ulei.

Lăsăm să se răcească.

Valoarea nutrițională pe bucată:

Valoare energetică : 126 kcal
Proteine : 2,9 g
Lipide : 1 g
Carbohidrați : 25,9 g
Fibre: 1,8 g


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu