duminică, 4 martie 2018

Terci cu gust de ciocolată cu portocale/bază pentru biscuiți cu caise, vegană, fără gluten (fără lapte, soia, fără zahăr adăugat)





Terci fără fierbere:

         Ingrediente (1 porție):

·       50 g de amestec pentru biscuiți/terci (aici)
·       90 g de lapte vegetal
·       Îndulcitor după gust

Mod de preparare:

Amestecăm ingredientele și le servim cu fructe, semințe, boabe de cacao, fructe deshidratate.




Biscuiți moi sau baton de cereale, cu gust de ciocolată cu portocale, vegană, cu puține grasimi

Ingrediente (10 bucăți):

·       150g de bază pentru terci/biscuiți (aici)
·       160g de gem de caise Szafi Free


Observație: se mai poate îndulci după gust. Gemul de caise se poate înlocui și cu 120g de înlocuitor de lapte de origine vegetală și îndulcitor sau 120g de zeamă de grapefruit, portocale, mandarină. 

Mod de preparare baton de cereale:
Amestecăm bine ingredientele și îl lăsăm să stea 5 minute, după care îl întindem într-o tavă dreptunghiulară, tapetată cu hârtie de copt și suflată cu ulei de cocos. Tăiem aluatul întins cu un cuțit în 10 părți egale. Dacă dorim ca batoanele de cereale să fie mai crocante, atunci putem să-l suflăm și pe deasupra cu spray de ulei de cocos, și le coacem la 180°C timp de 40 de minute. După coacere le rupem pe baza tăieturilor. 

Mod de preparare biscuiți:
Așezăm aluatul în tavă tapetată cu hârtie de copt suflat cu spray de ulei de cocos, în 10 porții, și le întindem un pic cu o lingură umedă. se coace la 180°C timp de 40 minute. Înainte de coacere, dacă se dorește să fie mai crocanți, pot fi pulverizate cu un pic de ulei de cocos.
Se consumă după răcire, atunci obține textura perfectă, se păstrează în pungi de sandwich, la temperatura camerei!

Observație:
Se poate adăuga și un pumn de nucă, și atunci prinde gust de prăjitura zserbo (Greta Garbo), respectiv în funcție de dietă se poate glazura cu ciocolată.


Poate fi consumat și ca cereale cu iaurt, iar gustul poate fi îmbogățit cu fructe uscate, semințe, ciocolată spartă, îndulcitor, eventual cu fructe proaspete.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu