miercuri, 28 februarie 2018

Eclere paleo, fără gluten, cu conți ut redus de carbohidrați






         Ingrediente și mod de preparare (8-9 bucăți):

·       1 dl de apă
·       0,5 dl de lapte de cocos (sau lapte)
·       80 g de ulei de nucă de cocos (sau unt)
·       Un praf de sare himalaya (aici)
·       30 g de eritrit cu vanilie

Amestecăm ingredientele și le fierbem într-o oală de teflon, apoi adăugăm:

·       20 g de amestec de fibre Szafi Reform (aici)
·       25 g de amestec făină Szafi Reform pentru prăjituri (aici)
·       55 g de făină de migdale (aici)

Îl punem înapoi pe foc mic și-l fierbem 3-4 minute amestecând în continuu.

Lăsăm aluatul să se răcească puțin, apoi adăugăm 3 ouă, una câte una, și le amestecăm cu robot de bucătărie, câte 2-3 minute.
Cu ajutorul unei poș de ornat, formăm batoane de 10 cm. Se coc 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 170 de grade.

Vor ieși 8-9 eclere.

Le-am umplut cu budincă de vanilie/ciocolată, preparată după descrierea de pe pachet. (vanilie/ciocolată)

Le-am uns cu ciocolată paleo topită.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu