luni, 19 februarie 2018

Chiflă sau baghetă paleo, fără gluten, cu conținut redus de carbohidrați




         Ingrediente:

·       150 g de amestec făină Szafi Reform pentru patiserii și pâine (aici)
·       50 g de făină de semințe de in auriu (aici)
·       4 g de sare himalaya
·       30 g de oțet de vin alb
·       45 g de ulei de nucă de cocos (aici)
·       230 g de apă caldă
·       +3 g de făină de fibre de bambus pentru frământare și întindere aluat (aici)

Mod de preparare:

Amestecăm ingredientele lichide și cele uscate în boluri separate, apoi le lucrăm împreună.
Lăsăm aluatul 5 minute la odihnă.
Frământăm aluatul pe o suprafață presărată cu făină de fibre de bambus, apoi îl împărțim în 6 bucăți.
Formăm din ele chifle cu diametrul de 8cm.
Dacă preparăm baghete:
Formăm din ele batoane de 12 cm lungime și 5 cm lățime.
Le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Nu este necesar să le ungem.

Coacere:

Se coc 45 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade.
Lăsăm să se răcească.
Masa totală a clor 6 chifle/baghete: 376 g.

Valoarea nutrițională pe buctă:

Valoare energetică : 180,1 kcal cu fibre
Proteine : 4,9 g
Lipide : 9,1 g
Carbohidrați : 12,4 g


Valoarea nutrițională pe 100 g:

Valoare energetică : 287,4 kcal cu fibre
Proteine : 7,8 g
Lipide : 14,5 g
Carbohidrați : 20,4 g


Un comentariu:

  1. Buna. As dori o reteta de paine fara carbohidrati mai deloc (keto), din aceasta faina: http://www.adiograsime.ro/magazin/produse-szafi/szafi-fitt/amestec-faina-reducere-carbohidrati-szafi-665-667-detalii.html si daca se poate pentru masina de facut paine

    RăspundețiȘtergere