miercuri, 20 decembrie 2017

Ruladă de cocos, sau biluțe cu gust de Raffaello Szafi Free, vegană (fără gluten, lapte, ouă, soia, fără zahăr adăugat)





Ingrediente:

·       280 g de apă
·       120 g de griș de ovăz Szafi Free (aici)
·       150 g de eritrit (aici)
·       1 g de sare himalaya (aici)
·       2 g de cafea cicoare (aici)
·       150 g de nucă de cocos ras, măcinat să fie și mai mărunt (aici)
·       5-8 g de aromă de rom (aici)
·       15 g de pudră de cacao (aici)
·       +20 g de apă pentru partea cu cacao
·       +10 g de nucă de cocos ras pentru presărare


Mod de preparare:

Amestecăm apa cu sare, îndulcitor și griș, apoi o fierbem pe foc mic, amestecând încontinuu.
După ce dă în clocot, o fierbem 6-7 minute, pe foc mic, amestecând în continuare.
Adăugăm aroma de rom, nuca de cocos și le amestecăm.
Lăsăm să se răcească și-l frământăm cu mâna umedă.
Împărțim aluatul în două.
Adăugăm la o parte din aluat pudra de cacao și apa și-l frământăm.
Punem aluatul alb pe o folie alimentară mai mare, apoi o acoperim cu încă o folie și-l întindem într-o foaie de 27x20 cm.
Procedăm la fel și cu partea cu cacao.
Așezăm foaia albă pe cea cu cacao și le rulăm cât mai strâns (din partea mai mică), apoi o dăm prin nucă de cocos ras.
Îl punem în frigider cel puțin o oră, dar cel mai bine să-l lăsăm peste noapte.
Masa totală este de 648g.
Înainte de servire îl tăiem în 25 de bucăți.


Valoarea nutrițională pe 100g:

Valoare energetică : 236 kcal cu fibre
Proteine : 4,9 g
Lipide : 16,6 g
Carbohidrați : 12,5 g





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu