joi, 7 decembrie 2017

Prăjitură tiramisu, vegană, fără gluten, cu conținut redus de carbohidrați (cu conținut redus de calorii, fără lapte, ouă)



O prăjitură cremoasă, fără lapte, fără ouă,
fără făină de grâu, fără zahăr adăugat,
fără mascarpone și fără frișcă!


         Ingrediente blat (12 felii de prăjitură) :

·       250 g de amestec făină Szafi Free pentru brioșe cu caroub (aici)
·       20 g de îndulcitor de 4 ori mai dulce ( aici )
·       30 g de zeamă de lămâie
·       185 g de apă
·       100 g de mere răzuit (fără coajă)
·       2-3 lingurițe de cafea 2in1, sau cafea decoffeinizată

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Răzuim merele pe răzătoare mică.

Amestecăm ingredientele energic, cu un tel, astfel încât să adăugăm făina la sfârșit.
Suflăm cu spray de ulei o tavă siliconată sau de teflon.

Se coace 15 minute în cuptorul preîncălzit.
Între timp preparăm crema.

Ingrediente cremă:

·       33 g de budincă de ovăz cu vanilie (aici)
·       60 g de griș de ovăz (aici)
·       4,5 dl de lapte vegetal
·       Un praf de sare himalaya (aici)
·       Îndulcitor după gust

Mod de preparare:

Amestecăm ingredientele, apoi le fierbem aproximativ 4-5 minute pe foc mic, amestecând încontinuu.â
Lăsăm crema sub capac 10-15 minute la odihnă, să devină grișul moale.
După ce se răcește o turmixă.

Asamblare:

Tăiem blatul în două (după cum vedeți și în imagine).
Facem straturi astfel: blat+cremă+blat+cremă.


Lăsăm în frigider pentru câteva ore, apoi o presărăm cu pudră de cacao.
Eu deobicei folosesc acest amestec pentru presărare: 1/3 pudră de cacao + 1/3 lpte praf de cocos + 1/3 îndulcitor de 4 ori mai dulce.

Valoarea nutrițională pe buctă fără ulei de nucă de cocos:

Valoare energetică : 125 kcal
Proteine : 3 g
Lipide : 1,5 g
Carbohidrați : 22,7 g




Poftă bună!

Un comentariu: