sâmbătă, 30 decembrie 2017

Corn, brad, steluțe sau baigli fără gluten, cu conținut redus de carbohidați (paleo, fără lapte, soia, fără zahăr adăugat)




Ingrediente aluat (dacă vrem să-l preparăm cu ambele umputuri, preparăm două porții de aluat) :

·       100 g de amestec făină Szafi Reform pentru patiserii (aici)
·       10 g de îndulcitor de 4 ori mai dulce ( aici )
·       Un praf de sare himalaya (aici)
·       50 g de cocomas ( aici )
·       15 g de zeamă de lămâie
·       30 g de untură de gâscă ( sau ulei de nucă de cocos )
·       1 ouă (52 g)
·       60 g de apă
·       +5 g de făină de fibre de bambus pentru frământare aluat (aici)

Umplutură de mac:

·       50 g de mac măcinat
·       40 g de eritrit aici )
·       6 g de coajă de lămâie
·       1 albuș de ouă

Umplutură cu nucă:

·       70 g de nucă măcinată
·       12 g de îndulcitor de patru ori mai dulce
·       6 g de coajă de lămâie
·       Un vârf de cuțit de vanilie măcinată
·       1 albuș de ouă

Pentru presărare:

·       30 g de eritrit pudră (aici)


Mod de preparare:

Amestecăm ingredientele uscate și cele lichide în boluri separate apoi le lucrăm împreună.

Lăsăm aluatul la odihnă. Între timp preparăm umplutura.
Amestecăm ingredientele umpluturii.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt.

Pe o suprafață presărată cu făină de fibre de bambus frământăm aluatul, apoi îl întindem într-o foaie cu grosimea de 0,5 cm.
Tăiem din ea 16 bucăți cu o formă de 6 cm pentru pogăcele.

Punem în mijlocul cerculețelor umplutură, apoi le rulăm în cornuri de 9,5 cm.
Așezăm cornurile pe tavă, la distanțe mari.

Coacere:

Se coc 25 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
Lăsăm 8 minute la odihnă.

Le învârtim puțin prin eritrit pudră.




Valoarea nutrițională pe buctă cu umplutură de nucă:

Valoare energetică : 80 kcal cu fibre
Proteine : 2 g
Lipide : 6 g
Carbohidrați : 3,8 g


Valoarea nutrițională pe 100 g cu umplutură de nucă:

Valoare energetică : 367 kcal cu fibre
Proteine : 9,2 g
Lipide : 27,7 g
Carbohidrați : 17,3 g


Valoarea nutrițională pe buctă cu umplutură de mac:

Valoare energetică : 68 kcal cu fibre
Proteine : 2 g
Lipide : 4,3 g
Carbohidrați : 3,9 g


Valoarea nutrițională pe 100 g cu umplutură de mac:

Valoare energetică : 334 kcal cu fibre
Proteine : 9,7 g
Lipide : 21,4 g
Carbohidrați : 19,2 g




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu