luni, 6 noiembrie 2017

Cantuccini fără gluten (fără lapte, soia, fără zahăr adăugat)




         Ingrediente:

·       2 albușuri de ouă
·       Un praf de sare himalaya ( aici )
·       50 g de eritrit aici )
·       50 g de eritrit cu vanilie
·       60 g de ulei de nucă de cocos (aici)
·       Coaja și zeama unei portocale
·       100 g de amestec făină de migdale ( aici )
·       100 g de făină de fulgi de ovăz ( aici )
·       50 g de amestec făină de mei
·       1 linguriță de praf de copt ( aici )
·       1 linguriță de scorțișoară măcinată
·       100 g de migdale prăjite, tăiată îm bucățele

Mod de preparare:

Amestecăm albușurile până se face spumă, adăugăm sare, eritrit cu vanilie, eritrit și ulei de nucă de cocos.

Amestecăm făinile, coaja și zeama de lămâie, praful de copt, scorțișoara și migdalele.

Le lucrăm împreună și lăsăm aluatul 10 minute la odihnă.
Frământăm aluatul pe o suprafață presărată cu făină, îl împărțim în 2 bucăți. Într-o bucată adăugăm ciocolată de menaj mărunțită, formăm 2 batoane plate și le ungem cu ouă.
Lăsăm aluatul 15 minute la odihnă.

Se coace 25-30 de minute în cuptorul preîncălzit la 170 de grade. Lăsăm puțin să se răcească, îl tăiem în fâșii cât degetul, apoi le coacem încă 10-15 minute la 150 de grade.

Lăsăm să se răcească.

Poate fi preparată în diferite moduri: de exemplu cu semințe, fructe uscate etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu