joi, 16 noiembrie 2017

Brioșă cu mac, fără gluten, cu conținut redus de carbohidrați (paleo, fără lapte, fără soia, fără drojdie, fără zahăr adăugat)




         Ingrediente pentru 5 porții:

·       1 ouă de mărimea M
·       2 albușuri de ouă
·       200 g de apă la temperatura camerei
·       Un praf de sare himalaya ( aici )
·       25 g de îndulcitor de 4 ori mai dulce ( aici )
·       25 g de cocomas ( aici )
·       30 g de zeamă de lămâie
·       120 g de amestec făină Szafi Reform pentru patiserii fără gluten ( aici )
·       30 g de amestec de fibre Szafi Reform pentru reducerea carbohidraților ( aici )
·       Pentru ungere: un gălbenuș de ouă

Ingrediente umplutură:

·       50-60 g de mac măcinat
·       20-25 g de cocomas ( aici )
·       Îndulcitor de patru ori mai dulce, după gust ( aici )
·       Zeamă și coajă de lămâie
·       Apă
·       Amestec de făină de fibre de bambus ( aici )


Mod de preparare:

Amestecăm ingredientele pentru aluat ( în afară de făini ), adăugăm făinile și frământăm aluatul și-l lăsăm 10 minute la odihnă.

Amestecăm ingredientele umpluturii, adăugăm atâta apă, încât umplutura să fie lichidă, apoi o îndensim cu făină de bambus.

Împărțim aluatul în 10 bucăți și le întindem într-o foaie ovală (12-13 cm lungime).
Ungem 5 foi cu umplutura, apoi le acoperim cu câte o foaie fără umplutură. Cu 1 cm de la marginile tăiem în fâșii, sucim foaia să fie spirală, apoi formăm melc din ea.

Le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtiede copt, le ungem cu gălbenuș diluată cu apă și le coacem 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.

După cele 30 de minute le suflăm cu spray de ulei și le coacem încă 5 minute pe o teperatură mai mare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu