joi, 26 octombrie 2017

Baton cu gust de brânză (Dots), vegan, fără gluten, cu puține grăsimi (fără lapte, fără zahăr adăugat)




BATON ”DOTS” VEGAN, FĂRĂ GLUTEN
CU PUȚINE GRĂSIMI
(Fără ouă, lapte, soia, gluten, semințe, fără zahăr adăugat,
cu puține grăsimi)

         Ingrediente (6 batoane):

·       60 g de mei (îl fierbem sub capac, până ce se face moale, în 240 g de apă, cu un praf de sare și un praf de zahăr)
·       80 g de amestec făină Szafi Reform pentru prăjituri (aici)
·       19 g de zeamă de lămâie
·       1 cupiță de aromă de vanilie
·       5 g de îndulcitor de 4 ori mai dulce ( aici )

Mod de preparare:

Turmixăm meiul fiert până ce se face cremă, apoi adăugăm și celelalte ingrediente, le frământăm și punem crema 15 minute într-un loc răcoros.
Între timp preparăm glazura de ciocolată.
Glazura de ciocolată poate fi preparată după gust și dietă, eu am ales cea cu conținut cea mai mică de grăsimi.

Mod de preparare glazură de ciocolată cu conținut redus de grăsimi:

·       30 g de sirop de mere (poate fi înlocuit cu orice sirop, ex. Agave, tapioca, paltin)
·       20 g de apă fierbinte
·       15 g de carob ( aici )
·       7 g de pudră de cacao ( aici )
·       6 g de lapte praf de cocos ( aici )

Amestecăm ingredientele deasupra aburilor până ce se face omogen.

         Mod de preparare batonde brânză:

         Formăm din cremă 6 batoane și le dăm prin ciocolată.
Le punem în congelator pentru aproximativ 4 ore ( depinde de glazura de ciocolată ).
Dacă nu le consumăm pe toate deodată, le păstrăm în frigider.

Valoarea nutrițională pe buctă fără glazură de ciocolată:

Valoare energetică : 71 kcal
Proteine : 2,2 g
Lipide : 1 g
Carbohidrați : 11,3 g


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu