vineri, 13 octombrie 2017

Baghetă paleo Szafi Reform, cu amestec de fibre și cu conținut redus de carbohidrați, din amestec făină pentru pâine fără gluten ( fără gluten, lapte, soia, drojdie )



Este foarte-foarte gustoasă și moale!

          Ingrediente:

·       100 g amestec făină Szafi Reform pentru patiserii ( aici )
·       35 g de amestec fibre Szafi Reform fără gluten ( aici )
·       3 g de sare himalaya ( aici )
·       2 ouă de mărimea M ( 104 g )
·       2 albușuri de ouă ( 68 g )
·       10 g zeamă de lămâie
·       120 g de apă
·       +6 g de amestec fibre pentru frământare și întindere aluat


Ungere:

·       6 g albuș de ouă


Mod de preparare:

Amestecăm ingredientele lichide și cele uscate în boluri separate, apoi le lucrăm împreună cu robotul de bucătărie.
Lăsăm aluatul 10 minute la odihnă.

Între timp tapetăm o tavă cu hârtie de copt și pregătim albușurile de ouă pentru ungerea aluatului.

Pe o suprafață presărată cu făină frământăm aluatul și-l împărțim în 4 bucăți egale.
Tot pe suprafață presărată cu făină formăm din bucățile de aluat batoane de 15 cm.
Le așezăm pe tavă, la distanțe mari și le ungem cu albuș de ouă.

Coacere:

Se coc 50 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade.

Masa totală a celor 4 baghete este 340 g.




Valoarea nutrițională pe 100 g:

Valoare energetică : 183,1 kcal ( cu fibre )
Proteine : 12,1 g
Lipide : 7,9 g
Carbohidrați : 14,3 g




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu