miercuri, 13 septembrie 2017

Croissant Szafi Reform din amestec făină pentru pâine, fără gluten, cu conținut redus de carbohidrați




Croissant dulce Szafi Reform,
fără gluten,
cu conținut redus de carbohidrați





          Ingrediente aluat (8 bucăți):

·       200 g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii , fără gluten și cu conținut redus de carbohidrați ( aici )
·       1 g de sare himalaya ( aici )
·       3 ouă de mărimea M
·       4 albușuri de ouă
·       20 g de oțet de mere
·       20 g de ulei de nucă de nucă de cocos ( aici )
·       70 g de apă călduță
·       4 g de îndulcitor de patru ori mai dulce ( aici )
·       + 5 g de amestec făină pentru frământare și întindere aluat


Mod de preparare:

Pentru umplutură am folosit 100 g de unt de arahide, 80 g de piure de mere fără zahăr, 5 g de făină de fibre de bambus, 6 g de îndulcitor de patru ori mai dulce. L-am presărat cu amarant expandat.


Croissant Szafi Reform cu ciocolată,
piersici și „brânză” falsă



Aluatul este preparat după această rețetă ( rețeta aici ), cu puțină sare, 1 linguriță de eritrit cu vanilie, 2 linguri de eritrit și coaja unei lămâi.

Între straturile aluatului am pus 50 g de eritrit pudră și cremă de cocos.

Umplutură: gem de caise și brânză paleo ( aici ), iar în croissantul celălalt 2 pătrățele de ciocolată.


Croissant Szafi Reform, fără gluten
cu umplutură de mac/nuci





Aluatul este preparat după rețeta de croissant cu pizza ( aici ), în loc de sare cu 10 g de eritrit pudră ( aici ).

Umplutură cu mac:

·       80 g de cocomas ( aici )
·       10 g de eritrit
·       50 g de mac măcinat
·       10 g de făină de fibre de bambus ( aici )
·       5 g de coajă de lămâie


Umplutură cu nucă:

·       80 g de nucă
·       80 g de cocomas ( aici )
·       10 g de eritrit
·       7 g de făină de fibre de bambus ( aici )
·       5 g de coajă de lămâie



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu