marți, 19 septembrie 2017

Cheesecake cu vanilie și pere (fără gluten, soia, fără zahăr adăugat)





          Ingrediente aluat ( un tort de 18 cm ):
·       1 ouă
·       100 g de praf de budincă de ovăz cu gust de vanilie (aici)
·       10 g de îndulcitor de 4 ori mai dulce (aici)
·       1 lingură de ulei de cocos (aici)
·       Un praf de ghimbir măcinat

Ingrediente cremă:
·       250 g de brânză (fără lactoză)
·       200 g de cremă de brânză light (fără lactoză)
·       2 ouă
·       40 g de îndulcitor de 4 ori mai dulce
·       30 g de praf de budincă de ovăz cu gust de vanilie
·       Aromă de vanilie
·       50 g de gem de portocale fără zahăr

Pentru ornare:
·       200 g de pere
·       Îndulcitor de patru ori mai dulce
·       Ghimbir măcinat
·       150 g de apă
·       25 g de praf de budincă de ovăz cu gust de vanilie
·       15 g de nucă măcinată

Mod de preparare:

Turmixăm ingredientele aluatului, îl turnăm în formă de tort tapetată cu hârtie de copt și-l punem în frigider.

Amestecăm ingredientele cremei (în afară de gem) cu un tel.
Ungem aluatul cu gem, turnăm peste crema și-l coacem 35-40 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.

Tăiem perele în bucățele, îi presărăm cu îndulcitor, ghimbir și le călim în 50 g de apă.
Adăugăm apa rămasă peste praful de budincă, turnăm peste pere și le fierbem.
Îl turnăm peste tort și-l punem în frigider.
Înainte de servire presărăm tortul cu nucă și-l tăiem în 8 felii.

Carbohidrați și calorii:
Tortul conține 152g ch și 1570 kcal
1 felie conține 19 g ch și 196 kcal

100 g de tort conține 14,5 g ch și 151 kcal

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu