marți, 19 septembrie 2017
Cheesecake cu vanilie și pere (fără gluten, soia, fără zahăr adăugat)
Ingrediente
aluat ( un tort de 18 cm ):
·
1
ouă
·
100
g de praf de budincă de ovăz cu gust de vanilie (aici)
·
10
g de îndulcitor de 4 ori mai dulce (aici)
·
1
lingură de ulei de cocos (aici)
·
Un
praf de ghimbir măcinat
Ingrediente cremă:
·
250
g de brânză (fără lactoză)
·
200
g de cremă de brânză light (fără lactoză)
·
2
ouă
·
40
g de îndulcitor de 4 ori mai dulce
·
30
g de praf de budincă de ovăz cu gust de vanilie
·
Aromă
de vanilie
·
50
g de gem de portocale fără zahăr
Pentru ornare:
·
200
g de pere
·
Îndulcitor
de patru ori mai dulce
·
Ghimbir
măcinat
·
150
g de apă
·
25
g de praf de budincă de ovăz cu gust de vanilie
·
15
g de nucă măcinată
Mod de preparare:
Turmixăm ingredientele aluatului, îl turnăm în formă de tort tapetată cu
hârtie de copt și-l punem în frigider.
Amestecăm ingredientele cremei (în afară de gem) cu un tel.
Ungem aluatul cu gem, turnăm peste crema și-l coacem 35-40 de minute în
cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
Tăiem perele în bucățele, îi presărăm cu îndulcitor, ghimbir și le călim în
50 g de apă.
Adăugăm apa rămasă peste praful de budincă, turnăm peste pere și le
fierbem.
Îl turnăm peste tort și-l punem în frigider.
Înainte de servire presărăm tortul cu nucă și-l tăiem în 8 felii.
Carbohidrați și calorii:
Tortul conține 152g ch și 1570 kcal
1 felie conține 19 g ch și 196 kcal
100 g de tort conține 14,5 g ch și 151 kcal
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu