vineri, 14 iulie 2017

Tort pădurea neagră, paleo ( fără gluten, lapte, fără zahăr adăugat )




          Ingrediente blat:

·       50 g de amestec făină Szafi Fitt pentru reducerea carbohidraților ( aici )
·       3 linguri de eritrit cu vanilie
·       20 g de pudră de cacao degresată ( aici )
·       40 g de apă
·       1 g de bicarbonat de sodiu ( aici )
·       1 lingură de îndulcitor de patru ori mai dulce ( aici )
·       6 ouă de mărimea M
·       0,5 g de sare himalaya ( aici )

Mod de preparare:

Amestecăm făina cu pudra de cacao.
Batem spumă din ouă, îndulcitor, apă și sare, apoi adăugăm câte o lingură la făină și le amestecăm.
Turnăm aluatul într-o formă de tort de 20 cm, tapetată cu hârtie de copt.

Coacere:

Se coc 23 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.

Ingrediente cremă:

·       500 g de lapte de cocos
·       150 g de cremă de brânză paleo ( sau cocomas )( aici )
·       80 g de amestec făină pentru prăjituri ( aici )
·       30 g de pudră de cacao degresată
·       15 g de gelatină
·       80 g de eritrit ( aici )
·       +20 g de eritrit în crema cu cacao
·       +190 g de vișine fără sâmburi
·       +60 g de zeamă de vișine pentru blat

Mod de preparare:

În afară de pudra de cacao, amestecăm ingredientele uscate în laptele vegetal.
Pe foc mic, amestecând încontinuu, îl încălzim ( nu trebuie fiert, doar să fie fierbinte ).
Lăsăm să se răcească, până se face călduț, adăugăm crema de brânză paleo și o împârțim în 2 porții.
Într-o porție adăugăm pudra de cacaă și îndulcitorul.
Le punem în frigider până la utilizare.

Ingrediente glazură de ciocolată:

·       20 g de pudră de cacao degresată
·       40 g de eritrit pudră ( aici )
·       40 g de apă
·       10 g de ulei de nucă de cocos ( aici )

Mod de preparare:

Amestecăm ingredientele. O preparăm înainte de folosire, deoaece se întărește repede.

Asamblare:

Tapetăm cu folie alimentară o formă pentru tort.
Tăiem în 3 bucăți blatul răcit.
Așezăm o bucată de blat în formă, o stropim cu 20 g de zeamă de vișine, turnăm peste crema cu cacao și-l presărăm cu 95 g de vișine.
Îl punem în frigider până ce se întărește.
Punem peste cremă încă o bucată de blat, o stropim cu zeamă de vișine, turnăm peste crema albă și-l presărăm cu vișinele rămas.
Îl punem în frigider.
Așezăm peste ultima bucată de blat și-l punem în frigider până ce se întărește.
O ungem cu glazura de ciocolată și-l lăsăm în frigider până la servire.

Înainte de servire ornăm tortul cu vișine și-l tăiem în 12 felii.


Valoarea nutrițională pe felie:

Valoare energetică : 131,3 kcal – cu fibre
Proteine : 8,9 g
Lipide : 6,4 g
Carbohidrați : 5,7 g

Valoarea nutrițională pe 100 g:

Valoare energetică : 102,8 kcal – cu fibre
Proteine : 7 g
Lipide : 5 g
Carbohidrați : 4,4 g


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu