joi, 29 iunie 2017

Paste Szafi Reform de casă, paleo, fără gluten, cu conținut redus de carbohidrați ( fără lapte, soia )



          Ingrediente ( 380 g de paste, fiert ) :

·       100 g de amestec făină Szafi Reform pentru găluște fără gluten
(
aici )
·       2 g de sare himalaya ( aici )
·       2 ouă de mărimea M
·       1 gălbenuș de ouă
·       25 g de apă
·       + 5 g de amestec făină Szafi Reform pentru găluște pentru frământare

Mod de preparare:

Punem apă sărată la fiert.
Amestecăm ingredientele, în afară de făină, cu un tel, apoi adăugăm făina și frământăm aluatul.
Punem aluatul în aparatul manual pentru paste ( aici ) și fierbem pastele 1-2 minute.
Le spălăm în apă rece.


Se poate prepara și cu mașină tradițională de făcut paste:

După ce se termină timpul de odihnă, frământăm aluatul pe o suprafață presărată cu făină.
Întindem aluatul cu aparat dă întins paste.
Înainte de tăiere și de întindere aluat, îl presărăm cu puțină făină.



Fierbere paste uscate:

Fierbem 2 l de apă sărată.
Turnăm în ea pastele uscate și le amestecăm.
După ce începe apa să fiarbă din nou, îl punem pe foc mic și le fierbem 15 minute.
Le spălăm în apă rece.



Valoarea nutrițională 100 g de paste ( cu aparat manual de
paste ):

Valoare energetică : 120 kcal – cu fibre
Proteine : 5,7 g
Lipide : 3,2 g
Carbohidrați : 13 g
Fibre : 8,2 g



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu