joi, 20 aprilie 2017

Pâine paleo Szafi Fitt , fără gluten , cu conținut redus de carbohidrați ( fără lapte , drojdie , soia , porumb )



Amestecul de făină Szafi Fitt paleo pentru pâine și patiserii este fără gluten , cu conținut redus de carbohidrați . Este ușor de folosit , nu necesită dospire , se prepară repede și cu un rezultat perfect !



          Ingrediente pâine ( 435 g de pâine ) :

·       200 g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii , fără gluten , cu conținut redus de carbohidrați ( aici )
·       4 g de sare himalaya ( aici )
·       35 g de zeamă de lămâie
·       20 g de ulei de nucă de cocos ( aici )
·       4 ouă de mărimea M
·       75 g de apă caldă ( dar nu fierbinte )
·       După gust : condimente , semințe , ceapă
·       + 5 g de amestec făină pentru frământare aluat



Mod de preparare :

Amestecăm ouăle cu apă , zeamă de lămâie , sare și ulei cu robotul de bucătărie , adăugăm făină și le amestecăm încă 1,5-2 minute .
( Putem să-l frământăm și cu mâna )

Lăsăm aluatul 10 minute la odihnă .

Pe o suprafață presărată cu făină , frământăm aluatul și formăm din el pâine .

O ungem cu ulei și o crestăm cu un cuțit .

Se coace 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade , apoi încă 30 de minute la 180 de grade .

Putem să preparăm și 5 chifle , cornuri , sau baghete , astfel timpul de coacere scade la 40 de minute , la 200 de grade .

Lăsăm să se răcească , apoi poate fi feliată .




Valoarea nutrițională :
100 g de pâine
Valoare energetică :
246 kcal ( fără fibre : 218 kcal)
Lipide :
9,8 g
Carbohidrați :
22,7 g
Fibre :
13,9 g
Proteine :
9,7 g
Sare :
0,8 g



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu