miercuri, 21 decembrie 2016

Cornuri Szafi Free vegani , cu nucă ( fără gluten , lapte , ouă , soia )





          Ingrediente aluat :

·       150 g de amestec făină Szafi Free express pentru aluaturi nedospite ( aici )
·       50 g de nucă măcinată
·       60 g eritrit ( aici )
·       20 g de eritrit cu vanilie
·       1 g sare himalaya ( aici )
·       10 g de coajă de lămâie
·       20 g de zeamă de lămâie
·       140 g de apă la temperatura camerei
·       + 5 g de amestec făină Szafi Free express pentru frământare și întindere aluat

Presărare cornuri :

·       20 g de eritrit pudră ( aici )
·       5 g de făină de fibre de bambus ( aici )

Mod de preparare :

Prăjim în tigaie uscată nuca și-l lăsăm să se răcească .

Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună . 

Lăsăm aluatul 10 minute la odihnă .

Pe o suprafață presărată cu făină frământăm aluatul și-l împărțim în 28 de bucăți .

Din fiecare bucată formăm un baton de 9 cm și le îndoim în forme de cornuri .

Le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt .


Coacere :

Se coc 22 de minute în cuptorul preîncălzit la 170 de grade .
Când le scoatem din cuptor , cornurile vor fi puțin moi , dar se întăresc repede .
Lăsăm să se răcească puțin și le presărăm cu amestecul de făină și eritrit pudră .

Valoarea nutrițională pe bucată :

Valoare energetică : 30,1 kcal
Proteine : 0,8 g
Lipide : 1,2 g
Carbohidrați : 3,7 g

Valoarea nutrițională ( pe 100 g ) :

Valoare energetică : 218,8 kcal
Proteine : 5,8 g
Lipide : 8,9 g
Carbohidrați : 28,2 g




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu