miercuri, 3 august 2016

Tort sacher Szafi Free , cu puține calorii ( HCLF vegan , fără gluten , lapte , ouă , ulei )



Tort sacher vegan , fără ulei , cu puține calorii
( fără gluten , lapte , ouă , zahăr , ulei )


          Ingrediente blat (pentru un tort de 8 felii):

·       250g de amestec de făină cu carob pentru brioșe (aici)
·   20g de înlocuitor de zahăr de patru ori mai dulce (aici)
·       30g de zeamă de lămâie (la această rețetă merge și cea din comerț 😊)
·       185g apă 
·       100g de gem de căpșuni Szafi Reform (aici)

            Umplutură:

             ·       170-200g gem de caise (gemuri Szafi Free și Szafi Reform)

80 g de toping de ciocolată cu carob , fără zahăr și grăsimi :

·       25 g de pudră de roșcove ( aici ), cui nu-i place poate să înlocuiască cu pudră de cacao degresată Szafi Reform
·       25 g de eritrit pudră Szafi Fitt ( aici )
·       30 g de apă

Mod de preparare:

Se preîncălzește cuptorul la 190°C.
Se pun ingredientele blatului într-un bol, în așa fel ca făina să se adauge ultima, după care se amestecă cu telul cu mișcări rapide. 
Se coace în formă de tort de 20cm timp de cca 25 minute. 
În funcție de mărimea formei de tort timpul de coacere diferă!!! Din acest motiv proba cu scobitoarea este importantă!

Asamblarea tortului
Tăiem blatul răcit complet în două , astfel încât tăiem din mijloc o felie subțire .
Sfărâmăm felia de tort și o amestecăm cu gemul de caise ( să fie gemul mai dens, să nu se scurgă și astfel putem obține un strat mai gros) .
Umplem tortul cu crema de gem.
La urmă întindem pe tort cremă de roșcove (sau cremă de ciocolată), apoi îl punem în frigider pentru câteva ore .



Tort Sacher Vegan

Tort Sacher Vegan, fără adaos de grăsimi

Szafi Free vegán Sacher torta

Tort Sacher vegan, fără gluten


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu