marți, 2 august 2016

Prăjitură Szafi Free cu fructe , cu puține calorii ( HCLF vegan , fără gluten , lapte , ouă , zahăr )



Tort cu fructe vegan , fără ingrediente alergenice , fără grăsimi , cu puține calorii !



Blat fără gluten , lapte , ouă , soia , zahăr , porumb-cartofi-orez , făină de semințe , ulei , praf de copt !

Recomand pentru micul dejun pentru cei care vor să slăbească !

Valoarea IG la 100 g de blat : 35

Blat alb fără gluten , lapte , ouă , semințe ( pentru un tort de 18 cm )

          Ingrediente :

·       250 g de amestec făină Szafi Free pentru blat alb ( aici )
·       160 g de apă călduță
·       35 g de zeamă de lămâie
·       70 g de eritrit pudră ( aici ) , sau un alt îndulcitor sau zahăr pudră

Mod de preparare :

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade și suflăm forma de tort cu ulei .
Amestecăm apa , cu zeama de lămâie și cu eritrit pudră .
Adăugăm amestecul de făină și- l amestecăm cu un tel , până ce obținem o cremă densă și turnăm crema în forma de tort .
Se coace 20-25 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .
După ce se răcește blatul , îl tăiem în două și-l umplem cu cremă de tort .

Observație :
Ca să obținem un blat mai moale , după coacere îl putem sufla cu apă sau ulei .
70 de grame de eritrit pudră poate fi înlocuit cu 50 de grame de zahăr pudră .


Valoarea nutrițională :
100 g de blat *
Valoare energetică :
186 kcal
Lipide :
0,6 g
Carbohidrați :
39,5 g
Fibre :
3,1 g
Proteine :
4,1 g
Sare :
0,1 g
*după rețeta de mai sus

Cremă de budincă de zmeură fără gluten , lapte , ouă , grăsimi

Ingrediente :

·       100 g de zmeură
·       75 g de praf de budincă de căpșuni ( aici )
·       1-2 lingură de eritrit pudră ( aici )
·       2 dl de apă

Mod de preparare :

Turmixăm ingredientele . Fierbem amestecul până obținem o cremă densă , amestecând în continuu .

Jeleu roșu de fructe :

Ingrediente :

·       5 g de Agar-agar ( aici )
·       50 g de eritrit ( aici ) sau eritrit cu vanilie ( aici )
·       300 g de fructe roșii ex. zmeură , vișine
·       350 g de apă
·       5 g de zeamă de lămâie

Mod de preparare :

Turmixăm fructele cu apa , apoi îl tunăm în strecurătoare ca să eliminăm coaja și sâmburele .
Îl amestecăm cu celelalte ingrediente , apoi îl fierbem amestecând în continuu , lăsăm puțin să se răcească și-l turnăm pe tort .
Putem să adăugăm și fructe înainte să se întărească jeleul .




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu