miercuri, 6 iulie 2016

Prăjitură dietetică cu șase foi ( paleo , fără gluten , cu conținut redus de carbohidrați )




O rețetă de prăjitură dietetică , pentru cei care au intoleranță la gluten , lalactoză , diabetici , țin dietă paleo sau vor să slăbească !

          Ingrediente aluat :

·       100  g de făină Szafi Fitt pentru reducerea ch ( aici )
·       100 g de făină pentru patiserii dulci ( aici )
·       Un praf de sare Himalaya ( aici )
·       30 g de eritrit cu vanilie ( aici )
·       Coaja unei jumătăți de lămâi
·       1 g de bicarbonat de sodiu ( aici )
·       80 g de cremă de cocos Szafi Fitt ( aici )
·       250 g de apă călduță
·       1 ou
·       2 albușuri de ouă

Ingrediente cremă :

·       Un pachet de praf de budincă de ciocolată preparată ( aici )
·       20 g de cremă de brânză de ouă ( aici )
·       1 linguriță de făină de konjac ( aici )
·       10 g de eritrit ( aici )

Topping :

·       50 g de ciocolată paleo
·       1 lingură de ulei de nucă de cocos ( aici )
Se topește ciocolata în ulei de cocos , deasupra aburului .

Preparare aluat :

Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună .
Împărțim aluatul în două bucăți .
Întindem din aluat o foaie de mărimea 40*26 cm și-l punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt .
Se coc separat foile.

Coacere :

Se coace 18 minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade . Este important ca foaia să rămână albă .

Preparare cremă :

Preparăm budinca după rețeta de pe ambalaj , apoi când se răcește adăugăm amestecul de cremă de brânză , făină și eritrit .

Asamblare :

Când se răcesc foile le tăiem în 3-3 bucăți . Foile , în afară una , vor fi unse  cu crema de ciocolată . Punem foile una peste cealaltă și punem toppingul de ciocolată .

Îl lăsăm peste noapte în frigider . A doua zi tăiem prăjitura în 18 bucăți .

Valoarea nutrițională pe bucată :

Valoare energetică : 45,35 kcal
Proteine : 3,3 g
Lipide : 2,1 g
Carbohidrați : 6,4 g


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu