vineri, 22 iulie 2016

Pâine de casă Szafi Free cu coajă crocantă pentru alergici ( HCLF vegan , fără gluten , lapte , ouă , drojdie , ulei , soia )




Pâine din amestec de făină Szafi Free , fără gluten , lapte , ouă , drojdie , grăsimi adăugate , care rămâne proaspătă și după câteva zile !

Conține carbohidrați cu absorbție lentă , recomand pentru micul dejun pentru cei care vor să slăbească !

Valoarea IG la 100 g de pâine : 27


          Ingrediente ( 500 g de pâine ) :

·       270 g de amestec de făină Szafi Free pentru pâine de casă ( aici )
·       3 g de sare himalaya ( aici )
·       40 g de zeamă de lămâie
·       300 g de apă călduță

Mod de preparare :

Amestecăm în apă zeama de lămâie și sarea , apoi adăugăm amestecul de făină și frământăm aluatul .
Lăsăm aluatul 5 minute la odihnă , apoi îl frământăm pe o suprafață presărată cu făină ( aprox. 5 g de făină ) .
Ungem pâinea cu 1 g de ulei de nucă de cocos .
Se coace 65 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade .
Aluatul nu trebuie așezat în formă de pâine , este de ajuns să-l așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt .
Pâinea  poate fi feliată doar după ce se răcește .

Observație :

Putem forma 8 chifle sau cornuri , care se coc în 40 de minute .
Pâinea poate fi congelată după coacere .

Valoarea nutrițională :
100 g de pâine *
Valoare energetică :
180 kcal
Lipide :
0,9 g
Carbohidrați :
34 g
Fibre :
9,2 g
Proteine :
4,2 g
Sare :
0,6 g
*uns cu 1 g de ulei de nucă de cocos




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu