miercuri, 13 aprilie 2016

Pâine , chifle , cornuri , baghete paleo light extra dietetice ( fără făină de semințe )

Pâine paleo light, chiflă, corn, baghete, rulouri cu crenvurști cu nivel redus de carbohidrați, conține cca. 1,5g de carbohidrați ( fără făină de semințe )

Produse de panificații cu cel mai redus nivel de carbohidrați ce am realizat vreodată.

Pâine, chifle, cornuri, baghete fără gluten cu nivel de carbohidrați mai redus cu 97%



Rețeta pentru cea mai dietetică pâine

        100 g de pâine conține 1,5 g de carbohidrați (folosind bicarbonat de sodiu)
        Garantat fără gluten , lapte , soia
        Poate fi consumat și de cei care țin dietă paleo



Ingrediente ( pentru 350 g de pâine , sau 4 chifle ):

·       75 g de amestec de fibre fără gluten pentru reducerea carbohidraților ⇒ DENUMIREA ANTERIOARĂ amestec făină pentru reducerea carbohidraților Szafi Fitt ( aici )
·       12 g de făină de fibre de bambus ( aici )
·       12 g de praf de copt fără fosfați (aici) (poate fi înlocuit cu 2 g de bicarbonat de sodiu - aici)
·       3 g de sare Himalaya (aici )
·       2-4 g de usturoi granulat (aici)– nu o să aibă gust de usturoi , sau poate fi condimentat  cu orice , să nu aibă miros de ouă 
·       3 ouă de mărimea M
·       3 albușe de ouă de mărimea M
·       90 g  de apă călâie (dacă înlocuim 20g de apă cu 20g zeamă de lămâie proaspăt stoarsă, devine și mai gustoasă, moale și aeroasă)
·       Se poate adăuga și o linguriță de praf de albuș de ou ca interiorul să fie și mai uscat .
Acesta este o rețetă de bază, poate fi „vrăjit” în continuare cu: semințe, ceapă, roșii deshidratate, măsline, etc....

Pâine reducătoare de CH făcut cu zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună .
După 5 minute de odihnă se va forma din aluat , cu mâinile ude , pâinea și se va așeza într-o tavă tapetată cu hârtie de copt .
De asemenea se pot forma din aluat baghete , chifle sau cornuri ( aproximativ 4 buc. ) .





Coacere:

Se coace în cuptorul preîncălzit la 175 de grade aproximativ 60-65 de minute ( cuptor cu convecție ) .
( În cuptor fără convecție preîncălzit la 200 de grade timpul de coacere este 70 de minute . )
          În cazul chiflei , cornului sau baghetei timpul de coacere este de 35 de minute în cuptor de convecție la 175 de grade .

Valoare nutrițională în 100 g de pâine :

Valoare energetică : 94 de calorii
Proteine : 8,5 g
Lipide : 5,4 g
Carbohidrați : 1,5 g


          Dacă vreau un mic dejun mai bogat în grăsimi , consum cu această pâine / chiflă pentru că așa nu îngrașă .
          Alimentele care conțin grăsimi și carbohidrați sunt cele care îngrașă ( ex. pizza , chips , ciocolată etc. ) . Prin urmare , este o greșeală să reduci carbohidrații într-un anumit produs prin creșterea grăsimii.
Pe lângă un mic dejun gras ( omletă , slănină etc. ) poți să mănânci doar murături și pâine bogată în fibre , fără multe calorii și carbohidrați !


Un comentariu:

  1. Buna,

    Multumim pentru retete!

    Am o intrebare, crezi ca ar iesi painea la fel si daca as folosi mai putine oua? Eu as prefera macar cu 1 ou + 1 albus mai putin.

    RăspundețiȘtergere