vineri, 22 aprilie 2016

Clătite și tortilla vegană , fără gluten ( fără gluten , lapte , ouă – și în variantă paleo )



O rețetă simplă și gustoasă, ai nevoie doar de făină de Hrișca (clătite și tortilla vegană ,fără gluten , ouă , lapte ) .
La sfârșit găsiți și varianta paleo , fără ouă și cu conținut redus de carbohidrați !




Rețetă tortilla din făină de Hrișca




          Ingrediente ( pentru o tortillă , sau clătită mică ) :

·       40 g de făină de Hrișca fără gluten
·       8 cl apă
·       Un praf de sare

Mod de preparare :

Amestecăm ingredientele ( aluatul trebuie să fie mai dens , decât pentru clătitele tradiționale ) . Se unge tigaia pentru clătite cu ulei de nucă de cocos , se toarnă aluatul și se coace tortilla.
Umplutura : Quinoa , salată de gheață fiartă și morcov crud condimentat .
         
Rețetă clătite din făină de Hrișca





Ingrediente:

·       40 g de făină de Hrișca fără gluten
·       9 cl apă
·       Un praf de înlocuitor de zahăr ( aici )


Mod de preparare :

Amestecăm ingredientele și în tigaie suflată cu spray de ulei alimentar coacem clătita.

Ingrediente pentru cremă de brânză vegană , fără lapte și ouă :

·       30 g de făină pentru prăjituri ( aici )
·       15 g pudră proteică cu aromă de vanilie
·       ½ linguriță de coajă de lămâie bio
·       1 lingură de suc de lămâie
·       Stafide
·       Apă , pentru a obține cremă de brânză densă .

Rețetă tortilla paleo-vegană



          Ingrediente aluat :

·       50 g de amestec făină pentru reducerea carbohidraților Szafi Fitt
( aici )
·       12 g de făină de fibre de bambus Szafi Fitt ( aici )
·       2 g de sare de Himalaya ( aici)
·       1 g usturoi granulat
·       10 g de ulei de nucă de cocos ( aici )
·       25 g de cremă de cocos ( aici )
·       180 g de apă

Mod de preparare :

Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi frământate împreună . După 5 minute de odihnă , aluatul va fi  împărțit în 3 bucăți și întins în cercuri de 21 cm .


Coacere :

Preîncălzim tigaia la o temperatură medie și prăjim tortilla . Trebuie prăjită  pe ambele părți aproximativ câte 2 minute , având grijă să nu se ardă.


Ingrediente umplutură :

·       ¼ varză albă rasă
·       1 morcov mai mare ras
·       1 linguriță de semințe de coriandru
·       1 linguriță de boabe de muștar
·       1 linguriță de chimen dulce
·       1 linguriță de praf de curry
·       1 linguriță de sare
·       Piper
·       1 lingură de ulei de nucă de cocos
·       50 g de apă

Mod de preparare :

În uleiul de nucă de cocos încins prăjim boabele de muștar , coriandru și chimen . Când se simte mirosul condimentelor , adăugăm sarea , piperul și praful de curry , și la final apa .
Amestecăm bine , după care adăugăm și legumele rase .
După ce s-au fiert , călim legumele 15 minute la foc mic , ca să rămână crocante .






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu